2008-01-26

AA. Almtuna och Alkohol

Säker seger mot Almtuna. Stundtals riktigt härligt snurr i AIS-zonen. Det märks tydliga skillnader i spelet gentemot förra säsong. Avsluten är fler och framförallt betydligt snabbare. Mer rakt på mål, även om det kan tyckas vara mycket snurr i hörnen ibland.
Tråkigt bara att Bofors kunde klå Löven. Egentligen ska jag inte uttala mig om den matchen då jag inte såg den, men vågar man gissa på lite underskattning från Löven sida då man slog självaste Leksand senast?
Skönt och se att Valdix börjar hitta tillbaka till sitt gamla jag. Underbart att vi, denna säsong, har fler spelare som kan transportera puck. Just nämnde Valdix, Åhsberg, Jadeland och Gynge är alla spelare som kan åka in pucken och etablera spel i PP. Varje kedja har kapacitet att skapa tryck i anfallszon.
Nu börjar också Jadeland göra sig själv rättvis efter sin skada. Viker inte en tum och smäller på mer än alla andra tillsammans. Skitbra!

Gynge är en riktigt bra värvning. Riktigt bra med tanke på vad Oskarshamn kan erbjuda. Han svårt att tänka mig att det finns cash för en riktig topp-spelare.

*

Lite news på skadefronten, Mackan skulle ju som bekant stått i kassen igår men blev sjuk. Eetu tog bort stygnen efter skadan i Västerås. Jonsson ska opereras någon dag under nästa vecka.

*

Jag tänkte också passa på och kommentera alkohol-frågan som blossat upp kring hockeyklubben. Det Bo Malm måste fatta är att ett beslut mot alkoholförsäljning i VIP-serveringen måste gälla för åtminstone hela Hockeyallsvenskan, alltså samtliga klubbar. Det fungerar inte att Oskarshamn som enda klubb slutar med serveringen och på så sätt går miste om intäkterna medans alla andra klubbar fortfarande serverar alkohol. Pengar finns inte i överflöd och det finns ingen anledning att medvetet göra sin verksamhet svårare. Läs ordförandes inlägg på ikoskarshamn.com.

*

Rycktas att en back i klubben kommer lämna efter denna säsong(no shit va!). Den berörda hade sin lägenhet till salu på blocket för en tid sedan om ni minns?