2008-10-24

Pucken - AIK 6 -1

Underbart!

Jämserums casuals visade klass! Stone Island-klubben aktar jag mig för

2008-10-04

Back tillgänglig

Johan Motin vill i brist på speltid lämna FBK.

Här skulle han kunna få bra med speltid, för egen del gärna på Thätisalos plats, finns det någon som är nöjd med hans prestationer?

Länk angående Motin
http://www.vf.se/Sport/Ishockey/2008/Oktober/Vecka-40/Motin-vill-lamna-FBK.aspx

2008-10-03

Nybro


Cred: Fackelmann

"Varför skriver du inget?"

Kolla Adolfsson jag skriver?

VLH away, utan mig!

2008-05-11

Träningsmatcher

Bloggar kan avslöja(?) att det endast blir två träningsmatcher på hemmaplan och dessa kommer spelas mot Odense och Borås.

Kul med nått nytt för oss nördar såhär i värmen.

2008-03-30

Kitos Eetu

En riktigt viktig pusselbit inför nästa säsong föll på plats när Qvist satte sin kråka på ett ett-årskontrakt. Ville-Vesa Vainiola blev landsmannen som följer med från öst. Ska bli spännande. Hoppas att en av hans styrkor är tekingsmomentet, för just bristen på vunna tekningar kan till stor del legat bakom den missade playoff-platsen. Skänt också att vi har överflöd av centrar som de ser ut nu.

Bara hoppas att det blir en värning likt #25 förra säsongen.

Jag aser inte att Åhsberg har prio ett i dagsläge utan nu vill jag se stabila och rutinerade backar. Skadade Nordholm, Gartner och Svensson är nog inget som skrämmer många lag i HA.

Bra för både klubben och Tom att han valde spel i annan klubb. Kommer nog göra honom gott. Blir dock lite tveksam, för jag antar att osämjan mellan Tom och Challe ska handlat om speltid eller kanske bristen på den som speltid som Tom anser sig ska spela, men jag tvivlar att han kommer få den speltiden i VLH. De har och kommer förmodligen värva backar som går före Linder i både PP och BP.

*

Blir förmodligen inget med Troja-Alexander.

*

Hult har inte stängt dörren.

*

Vill se en riktigt tuffing presenteras snart. En som verkligen tar en fight, men även kan spela hockey. Tobbe Holm vore en bra sådan, men det är ingen idé att hoppas på just honom.

2008-03-14

Upp till er

Har lite rykten om vissa spelare, men bara för att få upp intresset för bloggen så skriver jag endast om de spelarna som ni läsare frågar om i kommentarerna!

Fackelmann:

Åsa - dåligt med info där. Flörtar lite väl hårt med RBK, för min smak. Tveksamt.

J. Svensson ryktas tillsammans med ytterligare en annan spelare söka sig utomlands. Vet dock ingen klubb eller vart.

Jungbeck - Med J, inget L. Skärpning. Kommer förmodligen fara å Hufvudstan, då Djurgården tidigare, bl.a mot Bajen, tittat på honom. AIK kan ligga nära. Har som bekant flickvän där uppe.

2008-03-08

Slut

Det var den säsongen. Tråkigt men ändå väntat. Riktigt bra match mot Gnaget dock. Synd att vi inte kunde spela så bra under press hela säsongen. Då hade bl.a. Huddinge x2 inte haft en chans.

*

Nu blir det utgång och halvtjaskig morgondag!

2008-03-04

Spännande

Hammarby-matchen spelades alltså till slut på Hovet. Inte utan att jag börjar undra varför Bajen-fansen väntar till sista hemma-matchen innan de börjar protestera. Ingen är väl speciellt förvånad med tanke på hur snacket gått kring Bajen de senaste säsongerna?
Kul med ett nytt lag nästa säsong. Hoppas på Troja, sörjer ordentligt om det blir Asplöven! Haparanda, hoppas sponsringen ökar isåfall!

*

Kul att det gäller och lever i högsta grad inför sista omgången, dock tror jag BHC är för bra för att gå på pumpen mot AIS. Oavsett Borås match så vill jag se fullt ös från IK:s sida. Även om vi inte tar sjundeplatsen så SKA vi sluta sämst åtta.

*

Grymt skönt att Jade kommer tillbaka tills imorgon. Ska bli kul och se om han kan gå för fullt.

Bara jag som får känslan att Göransson och Hagel är stora "Bergström-risker"? Vill se en etablerat och rutinerad trupp nästa säsong.

*

Bullen, ge mig din msn!

2008-02-27

Stora Mossen på Måndag

Stora Mossen, vafan?! Är det ett skämt?
Kanske tur i oturen att matchen mot HIF spelas på Måndag på Stora Mossen då matchen inte hade kunnat spelas om det anordnats en buss upp då det "inte går att garantera säkerheten". Större chans att ett gäng åkt på en lördag än en måndag. Men kanske är vi fortfarande med i matchen så ett gäng åker ändå. Det ligger ju inte så förbaskat långt bort ändå.

Jag fattar inte varför det ska daltas så förbannat med stockholmslagen. Som OT-Christian skriver finns det inte ens mattor från omklädningrummen till isen. Här gnälls det om en träningscykel inte finns till hands. Hur troligt är det att det kommer stå en sådan i IKs omklädningsrum på Måndag?

*

NH leder över BIK, kul att det blir jämnt in i det sista. Hoppas bara att NH håller undan så att BHC om inte IK tar sista platsen. Tråkigt är dock att BHC nu leder över LIF, om vi nu ska lyckas måste vi ha ordentligt med flyt med övriga resultat.

Kul att Per får fortsatt förtroende!

2008-02-25

Säsongens sista viktiga match

Såhär inför stundande derbymatch blir jag bara mer och mer osäker att IK ska vika ner sig och inte stå upp för varandra. Att Nybro helt enkelt, utan att spela bra, vinner och att Oskarshamn inte ens bjuder upp till kamp. För det vore just nu en mardröm. Jag kan köpa att Växjö köpt sig förbi, tog inte lång tid att få likvida problem där!, och blivit storebror, men fan heller att Nybro ska förbi oss. Det finns inget som är bättre med Nybro än Oskarshamn. Det enda de har, visserligen inte illa alls, är gamla minnen. Något som i jämnförelse saknas här.

Har på känn att en av målvakterna kommer vara kvar även nästa säsong! Dock ej säker, men det verkar så.

Nu vill jag se hjärta mot NIF. Stå upp och våga ta en fight!

*

Glöm inte gå på bandy imorgon tisdag. Hoppas Stjärnan krossar Gnaget.

2008-02-23

Playoff, skulle inte tro det

Det är inte direkt några upplyftande rubriken på officiella hemsidan efter de senaste tre matcherna, eller vad sägs om dessa?

"Rögle avgjorde på tennis i sista perioden"
"Stark avslutning räckte inte"
"IKO hade Malmö i säcken men glömde knyta till"

De viktiga matcherna går som vi vill men vi har otroligt svårt. Det ska inte kunna saknas varken tändvätska eller motivation.

*

Per Svensson var riktigt bra senast mot Malmö.

*

För er som undrar vilka som har kontrakt nästa säsong så är det:
Alexander Johansson
Alexander Bergström
Axel Nordholm - borta minst ett halvår. Kors- eller ledband gick av. Årets otursgubbe?
Chris Nybeck
Robin Gartner

Undra vill som vill stanna nästa säsong av de övriga? En av de viktigaste frågorna till nästa säsong är målvakterna! Hur gör Mackan? Engstrand kanske får vara tvåa i LHC? Jag tror på en uttalad förstamålvakt. En stabil defensiv är det enda som gör att IK hamnar bättre tabellmässigt för forwardsen är det inte större fel på även om löjligt få kan teka.

*

Varken IK Oskarshamn eller Bofors IK är värda playoff-platsen eftersom inget utav lagen kan vinna när det gäller som mest. Hoppas BHC kommer och tar den mitt framför näsan på oss! Go BHC!

2008-02-16

Snart sumering av säsongen 07/08

Nu tar ett tag innan hockey blir kul igen. Synd att vi inte kunde ta chansen och vinna över Rögle. Plus till Engstrand, riktigt bra igår.
Jag tyckte också att man under gårdagen såg tendenser till fysiskt spel, något som jag och många med mig eftersökt under lång tid. Nästa steg är att något ska ta en fight och inte låta motståndarna ta sig vilka friheter de vill på isen.

Nu ska det till ett mirakel för att detta ska gå vägen. Tråkigt att folk inte ställde upp och masade sig till hallen utan stannade hemma och kollade på Lets Dance, På Spåret och fan vet allt. Skitdåligt! Vi hade chansen, dock måste man ge lite cred till BIK som till skillnad från IK har förmågan att om inte vinna iallafall ta poäng i viktigt matcher. Visserligen har de mött ett par dåliga lag nu senast men IK har pinsamt dåligt resultat mot ex. Huddinge. Är det så illa att vi inte var värda att gå vidare till playoff denna säsong? Hur många bli kvar till nästa säsong?

2008-02-01

Efter NH innan Löven

Nyköping tog chansen likt IK gjorde förra säsongen mot Almtuna att jävlas med lagen ovanför som fortfarande har något att spela för. Det känns väldigt besvärligt att spinna vidare på "satsningen" som det talades om inför denna säsong om säsongen sumeras under playoff-plats. Det måste vart en trist syn och se ett lag vika ned sig så som Oskarshamn måste ha gjort i Nyköping. Att inte ens kunna producera ett tröstmål i en sådan viktig match när motståndarna leder med 4 - 0 och matchen är avgjord är ju skitdåligt.

*
(Källa: barometern.se)
Eftersom matchen tydligen var katastroffalt dålig var det riktigt skönt att se denna bilden i tidningen dagen efter. Jag bevittnade inte tillställningen och kan därför inte säga om rätt personer blev bänkade, men det känns riktigt skönt att det iallafall från coachernas sida försökte få igång laget.
*
Ny match mot Löven senast. Om jag minns rätt vann vi hemma mot dem med 4 - 0 i början på säsongen och gjorde, enligt mig, säsongen hittills bästa match just då. Tråkigt att matchen sänds på TV av två skäl. Ett, IK spelar skitdåligt när TV är på plats. Pinsamt dåligt facit. Två, Om vi nu, tyvärr, ska missa playoff så behöver klubben alla pengar de kan få. Trist att bittra människor väljer att stanna hemma och se matchen i soffan ikväll istället. Har på känn att det blir en usel publiksiffra i afton.
*
Det kändes väntat igår att det inte kom någon värvning under sista dagen som transfern-fönstret hade öppet. Trots det kunde jag inte slita mig från att konstant trycka på F5 på eliteprospects och ikoskarshamn.com.
Visst, Per Svensson kom hem. Hoppas bara han får förtroende, backsidan har sviktat rejält emellanåt.
*
Henke Karlsson till Malmö. Jag sa ju att han spelade i ett på tok för dåligt lag!

2008-01-26

AA. Almtuna och Alkohol

Säker seger mot Almtuna. Stundtals riktigt härligt snurr i AIS-zonen. Det märks tydliga skillnader i spelet gentemot förra säsong. Avsluten är fler och framförallt betydligt snabbare. Mer rakt på mål, även om det kan tyckas vara mycket snurr i hörnen ibland.
Tråkigt bara att Bofors kunde klå Löven. Egentligen ska jag inte uttala mig om den matchen då jag inte såg den, men vågar man gissa på lite underskattning från Löven sida då man slog självaste Leksand senast?
Skönt och se att Valdix börjar hitta tillbaka till sitt gamla jag. Underbart att vi, denna säsong, har fler spelare som kan transportera puck. Just nämnde Valdix, Åhsberg, Jadeland och Gynge är alla spelare som kan åka in pucken och etablera spel i PP. Varje kedja har kapacitet att skapa tryck i anfallszon.
Nu börjar också Jadeland göra sig själv rättvis efter sin skada. Viker inte en tum och smäller på mer än alla andra tillsammans. Skitbra!

Gynge är en riktigt bra värvning. Riktigt bra med tanke på vad Oskarshamn kan erbjuda. Han svårt att tänka mig att det finns cash för en riktig topp-spelare.

*

Lite news på skadefronten, Mackan skulle ju som bekant stått i kassen igår men blev sjuk. Eetu tog bort stygnen efter skadan i Västerås. Jonsson ska opereras någon dag under nästa vecka.

*

Jag tänkte också passa på och kommentera alkohol-frågan som blossat upp kring hockeyklubben. Det Bo Malm måste fatta är att ett beslut mot alkoholförsäljning i VIP-serveringen måste gälla för åtminstone hela Hockeyallsvenskan, alltså samtliga klubbar. Det fungerar inte att Oskarshamn som enda klubb slutar med serveringen och på så sätt går miste om intäkterna medans alla andra klubbar fortfarande serverar alkohol. Pengar finns inte i överflöd och det finns ingen anledning att medvetet göra sin verksamhet svårare. Läs ordförandes inlägg på ikoskarshamn.com.

*

Rycktas att en back i klubben kommer lämna efter denna säsong(no shit va!). Den berörda hade sin lägenhet till salu på blocket för en tid sedan om ni minns?