2007-12-30

"Årets.."

..back: Jungbeck. Utan någon större konkurrens, möjligen med Nisse i defensiven. Det är få som kan mäta sig med Jungbeck i spelet overall. Att OT-Christian väljer att, av okänd anledning, plocka in Svanberg i den debatten är för mig osannolikt. Visst, han har varit okey men lång ifrån det förväntade. Jag skulle rent ut sagt vilja påstå att han, med sina indianare, som vilka visserligen lyst men din frånvaro på senaste tiden, tack och lov, kostat oss poäng denna säsongen. Svanen är en av få som numera ligger på minus i +/-. En person som tåls att nämna i sådana sammanhang är Tom Linder som ligger riktigt bra till med +11.

*

Har en känsla av att jag eventuellt måste korrigera detta inlägg under morgondagen. Hmmm. Skön seger mot, enlig de få Bajen-fansen som var på plats, "Sveriges bästa lag". Vill passa på att lyfta fram Nybeck som spelade riktigt bra, även om man bortser från målet.

*

Skitkul att Valdix äntligen är tillbaka. Han fäll inte ur ramen det minsta, även att han inte orkade tre hela perioder, men det är en annan sak.

*

Henrik Karlsson står i ett på tok för dåligt lag!

*

Mattias Nilsson har för övrigt gjort poängrekord i karriären. Grattis!

2007-12-24

God Jul & Gott Nytt År!

Materialaren önskar eder alla a jolly, jolly christmas!

Glöm inte bort att Bajen ska få spö i mellandagarna! 28/12 för att vara exakt.

*

Vet inte om det bara är jag, men bilden på Nybro "hugg-och-slag" Vikings-tifot fungerar inte på ECU:s hemsida? Kontrollerar man inte sånt innan man lämnar datorn för kvällen?

2007-12-20

Help needed

Kan fortfarande inte bestämma mig om jag ska skriva ett inlägg om matchen eller det som fått på tok för stora propotioner moa händelserna innan och efter matchen. Förslag?

2007-12-15

Poäng mot båda Skånelagen

Det blev ett kryss mot Malmö inför 2711 åskådare i Isstadion. Notera att Malmö bara hade 9 skott i de inledande två perioderna men hela 26 i den tredje. Starkt av Engstrand att stå emot. Åhsberg och Eetu fortsätter att göra poäng. Kul för Nisse och få gör ett också, det var ju ett tag sedan.

Skånelagen har svårt för årets upplaga av Oskarshamn. Seger mot Rögle och poäng mot Malmö är riktigt imponerande. Hoppas som någon sa "att tuppkammen inte växer för stor" så det blir underskattning mot Nybro på Måndag. Glöm inte att de redan har två segrar mot oss denna säsong. Nybro tror ju således att de är bättre än Oskarshamn trots att tabellen visar annat. Ryktas att ECU(East Coast Ultras) ska satsa på tifo.

Är väl bara inse att man kanske gått lite hårt åt Engstrand även om jag aldrig sagt har vart dålig men efter Leksand, Rögle och nu Malmö-matchen så ska han givetvis ha cred! Riktigt skönt att för en gångs skull kunna ha förtroende för två målvakter. Undra vem som kommer stå på Måndag? Inte det att jag vill att Christian ska bli bortplockad men Mackan har ju faktiskt inte heller spelat dåligt. Ett angenämnt problem för Challe således.

Läste att Mike Erickson var skadad för Nybro, missar han också matchen mot IK? Isådall är det tråkigt för Nybro men kanonbra för oss. Ögnade snabbt igenom Nybros +/-statistik och såg att endast två spelare låg på plus. Weston Tardy, tilltänkt förstaback är sämst på minus 13. Branislav Kvetan, känner kanske igen namnet? Provspelade för Malmö för inte så länge sedan. Han återfinns nu också i Vikings och ligger på -11. Det verkar läcka lite i Nybro om vi säger så!
Vikings är också näst sämst i serien i boxplay med 73%, Oskarshamn har 80% och återfinns med det på en niondeplats.

2007-12-09

28 säsonger?!

Två saker som båda på sina sätt är otroliga. Ett, att RBK överhuvudtaget ska kunna ha en vinstsvit mot Oskarshamn i seriesammanhang på 28 säsonger. Det ska bara inte gå. 28 säsonger, helt sjukt ju!
Nummer två, Oskarshamn bröt den ikväll. Hjältarna för den bragden Engstrand(95,3%), Nybeck(två mål på två matcher), Eetu fick göra ett game winning goal - kul!(fortsätter med 1 mål att ligga bra till i interna poängligan tillsammans med Åhsberg(0+1 ikväll). Jaensson(1+1), hoppas han kan börja prestera igen. Har gått lite segt ett tag tycker jag.

Nihlstorp och Andersson ska givetvis också ha ett tack för kvällens instatser. Varför då undrar ni kanske? De var båda borta så RBK tvingades ställa in Sebastian Jonsson i kassen. Nu såg jag ju inte matchen och vet därför inte vilken kvalitet IK:s avslut höll men med 14 skott totalt i matchen så känns det som vi ska vara riktigt nöjda som får ihop tre mål.

Hoppas detta kan tända lite intresse igen. För många platser att stått tomma i Arenan de senaste matcherna. Konstigt att vi kan ha ett så pass bra snitt som 2010 per hemmamatch, borta drar vi bara 1884, men lägg till att lag som Bajen, Huddinge och Sundsvall inte ens har ett snitt över 1000 personer per match.

Tidigare nämda Åhsberg har nu tagit ett kliv in på HA:s totala poängliga där han just nu återfinns på plats nummer 19 med 20 poäng(12+8). Tom Linder ligger +10! Helt fantastikts bra. Eetu har +9 medans Engstrand och Svanberg är sämst med -8 vardera. Det skiljer alltså 18 plusmål mellan Tom och Ola, vem hade trott det när säsongen började?

För övrigt är det stor tid att klubben agerar på Nordholm. Han står uppsatt på 9 matcher hittills men de flesta vet att han knappt deltagit aktivt i mer än fyra-fem seriematcher. Valdix? Han skulle ju göra hemmacomeback mot AIK för en väldigt massa omgångar sedan? Hur står det till egentligen, han har varit borta oroväckande länge nu?

Jag noterar att Svanberg och Rönnqivst är IK:s representanter i busligen med 50 minuter vardera. Rönkens vet jag har ett matchstraff, har Ola?

28 jävla säsonger! Nu kör vi över Sundsvall på Tisdag! You´ll made me proud tonight boys!

2007-12-05

Bloggen arises from near death

Inläggen har, under en längre tid, lyst med sin frånvaro på bloggen. Jag har helt enkelt inte haft lust och en viss tidsbrist kanske kan tas med i beräkningen.

Vad har då hänt sedan sist?
Broberg sparkas igen och OT-Christian försvarar honom! Om Broberg fått bestämma hade han nog styrt alla sina spelare via joystick så han slapp skrika åt dem vart de ska ta vägen på isen. Vi lämnar det ämnet med orden, -Lycka till Daniel.

Ekbom skötte sig bra under den enda matchen jag sett han göra i klubben. Det ska bli kul att se om lån numero dos Björn Gustavsson vågar stå upp lika bra som han måste, med alla de utvisningminutrarna, gjort i J20-serien.

Eetu Qvist, upp och ner som en jojjo. Inte att förglömma, han leder poängligan. Endast fem spelare ligger på plus i +/- och han är bäst efter målvakts-Markus med 6. Sämst är Engstrand med -10 följt av, guess who?, Ola Svanberg. Han är i mina ögon årets flopp, få säger emot? Jungbeck och andra sidan är fantastiskt bra, han har allt!
Kapten Nilsson viker inte ner sig och för en gångs skull så ser man vad en kapten menar med orden: "-Jag är inte den som skäller, jag visar på isen!", ett riktigt föredömme. Täcker skott, tacklar, tar stryk. Trolle har också spelat till sig en given förstaspade i alla matcher han vill. Sure, Engstrand kan komma och spela hyfsat eller rent av bra men Markus ÄR given etta. Att tränarna sätter in Engstrand borta mot Leksand hade jag, om jag varit spelare, tolkat som tränarna redan givit upp tankarna om eventuell poäng genom att låta en sämre målvakt stå.

Tabellmässigt så ligger vi bra till får man väl ändå säga även om spelet stundtals sviktat eller imponerat beroende på vad man haft för förväntningar.

Vi behöver en center som vinner tekningar. Lundin kan inte teka varenda viktiga tekning varje match.

*

Vikings och Lakers förlorade ikväll - skönt. Det är viktigt att vi tvålar dit Nybro för de anser sig fortfarande vara bäst eftersom de ligger två upp.

*

Tänk om vi slagit Huddinge i första matchen. Tänk om vi hållt undan mot Rögle och Västerås. Tänk om Löven inte fått ett felaktigt mål senast. Tänk om....

*

East Coast Ultras, hälften av Moore Supports aktiva medlemmar som ville ha ett coolare namn? "En undergrupp till MS", då kan det väl lika gärna kvitta för då är det ju ändå samma sak? Tycker grabbarna skulle försöka på nytt. Brutit sig ut ur MS och sett om det finns intresse i övrigt. För ärligt talat, kan man klandra folk som inte söker sig till den nuvarande klacken?
Ett bra tifo mot Växjö. Kul att det händer nått på ståplats, det har varit dött för länge.