2007-10-21

Katastrofinsats mot Sundvall?

Hade ingen lust att ikväll ta mig till Sundsvall utan valde att följa matchen via internet. Vilket man såhär i efterhand måste kalla för ett fantastiskt bra val. Hur kul hade det varit att sitta och glo i 60 mil en kall höstkväll när man förlorat med 6 - 1. Jag vet alltför väl hur det känns att åka hem från en förlust, säsongens första match mot Huddinge var just en sån. Okey, fair. Sundsvall och Huddinge håller inte samma klass. Talangfabriken(Huddinge) ligger ett par snäpp under S-svall. Därför var jag inte det minsta säker på en seger, men däremot en jämn match där vi, utan några konstigheter, skulle kunna ha åkt hem med ett glatt humör och tre poäng i bagaget.

Tankarna började fara runt i huvudet i eftermiddag när någon uppmanade mig att kolla in IK:s lineup på swehockey.se. Där stod 30. ENGSTRAND, Christian i röd text, vilket betyder att han ska starta i mål och Mackan då ska starta på bänken. Jag hoppas innerligt att anledningen till målvaktsvalet var påtryckningar från Mr. Hemlin, annars är det något som inte står rätt till. Sundsvall borta är som tidigare nämnt ingen lätt match. Kolla bara Zetterström som år efter år bara öser in poäng. 12 poäng(6+6) på 10 matcher och med det är han inte poängbäst i laget.

Enligt en kort rapport ska IK varit totalt utspelat, men känner ändå att jag måste skriva lite siffror som vår målvakt, som alltså inte är ensam skyldig till denna skandal, presterade under matchen. Efter två spelade perioder, Engstrand byttes ut alternativt bytte ut sig själv efter det, gjorde Sundsvall mål på hela 22,7% av skotten, vilket ger en räddningsprocent för Engstrand på 77,3. Det är inte godkänt för någon målvakt i HockeyAllsvenskan vare sig enbart målvakten eller laget spelar katastrof, vilket jag tar för givet var fallet i afton? Markus hade i sista perioden, när matchen i stort sätt redan var avgjord, 90,9. En insläppt puck på 11 skott. Det är ju inte mycket att orda om.

Noterbart:

- Målvaktsinsatsen ska inte vara så dålig oavsett hur lojt laget i helhelt uppträder.

- Ineffektiviteten i powerplay ser ju ut att hålla i sig. I dagens match blev det inget mål på två 5 - 3 spel. Ruggigt dåligt.

- Hela 12 styck tvåminutare. På tok för mycket.

- Markus i målet tillsammans med Jungbeck, Nisse, Linder och Eetu är de enda som har plus i +/-. Mackan bäst med +6. Svanberg återfinns igen i botten med -8.

- Qvist rycker i poängligan. Efter 11 matchen har han skrapat ihop 8 poäng(2+6), tvåa ligger Åhsberg med 6(5+1).

*

6 - 1 mot Sundsvall, hur ska det då gå mot Rödhökarna?

1 kommentar:

Anonym sa...

ja hur ska de gå ikväll hoppas dom inte skämmer ut sig för mycket som föra gången dom var med på tv..