2007-10-06

Lite kort om Nyköpings-matchen

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Några av de tio som åkt från Oskarshamn på väg in till hallen. Där samtliga Oskarshamnare blev mäkta förvånade över priset för en ståplatsbiljett. 50 ynka spänn! Det ställer ju en hel del frågor, varför så billigt? Hur kan de inte ha mer folk på sina matcher? När det kommer så lite folk, lönar det sig då med sänkt pris eller skulle de tjäna mer om biljetten varit dyrare?

Ynka 1 013 åskådare i PEAB igår, det såg väldigt öde ut i en sån stor hall som den. Trevlig personal och kioskerna dock. O´learys borde dock ta ett par bartenders till. De två damerna som jobbade igår fick slita som djur, men lyckades ändå inte betjäna alla som ville handla i pauserna.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Matchen var, den tredje perioden ett undantag med IK-ögon, riktigt tråkig där NH helt klart var det bästa laget. IK hade svårt att ta sig in i anfallszon med fart. Istället vände man om i mittzon, backar gled upp till blå och dumpade puck som stillastående forwards aldrig kom i närheten av att vara först på.

Eetu lade en bra straff som Holst dock fick en arm på(?) eller gick den över? Alex(Johanson) bröt sig fram på högerkanten och kom förbi försvararen som då blev tvungen att dra ner honom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
När den tredje perioden startade var det inte mycket som talade för att IK skulle kunna gå ifatt. Spelet hade varit dåligt och många tveksamma utvisningar samtidigt som NH var vassare och såg hungrigare ut.

Håkansson var riktigt bra i NH där han avancerat till lagkapten. han hade sitt vanliga driv i skridskoåkningen och fick mycket speltid och gjorde det bra. Han är riktigt duktig på att ta sig in i anfallszon och vänta in sina lagkamrater i powerplay.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Markus spelade riktigt bra och kan inte lastas för något av Nyköpings mål. Han spelade tätt och säkert i slutet av matchen där han fick göra ett par ganska svettiga räddningar. Markus visar helt klart att han ska vara nummer ett nu när Fransson är tillbaka i Linköping.

Det var roligt att det var just trion Laumann-Ylven, Åhsberg och Bergström som fick göra målen. Åhsberg och Bergström har ju inte startat säsongen som många av oss hoppats. Det var nog skönt för Bergström att äntligen hitta nätmaskorna. Norrbaggens mål var en retur där han som vanligt jobbade och slet och gjorde ett riktigt skitmål. Åhsbergs kom ju bara 1:29 efter vilket jag tyvärr missade. Glädjen över reducerigen hade tyvärr inte släppt och jag följde inte matchen riktigt då. Underbart kändes dock och den vemodiga känslan man hade inför den tredje perioden och vi började alla på bortastå hoppas på poäng. Att det sen skulle bli tre genom ett skott av Bergström var ju bara alldeles underbart. Frågan är väl dock om det var rättvist för i mina ögon var NH det bättre laget.

Nordholm gjorde och debut i seriesammanhang. Där han spelade bra efter sin förmåga. Rakt, stabilt och sarg ut. Jag var inte det minsta orolig när han var inne. Westerlind och Gartner satt på bänken och Engstrand var båsvaktare.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tog en bild på de få, för få!, IK fans som var på plats. Vi borde varit bättre än vi var igår kväll, men det blev som det blev när IK hamnade i underläge och inte skapade något. Vi började bra och avslutade lite sämre, men kul hade vi iallafall!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
NH Support var väl lite som Moore Support på hemmaplan, dock utan trumma. Thumbs up guys! De, likt oss, hade sina bästa stunder i böran av matchen. Efter den första perioden sjönk antalet på hemmastå kraftigt, kanske blev de kvar på puben?

På tal om pub, vi måste bara ha en i Oskarshamn, dock finns det väl inget bra läge? Vilket det gör i Nyköping. Någon som hört nått på den fronten? Där var väl något förslag oom tält eller liknande på tapeten?

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Avslutar med två bilder tagna efter matchen. Hoppas detta bygger på självförtroendet och att vi kan vara på direkt mot löven på Onsdag, vilket är måste mot ett sånt lag.

Dåligt tajmat av mig för batteriet i kameran dog i mitten av tredje så det fick bli mobilen på sista bilderna. Löven-matchen kommer jag förmodligen missa p.g.a jobb, men kanske kan någon annan fota lite för oss som inte kan gå? Fackelmann for example?

1 kommentar:

Anonym sa...

Fackelmann kommer att ladda kameran och hoppas att älgjakten inte strular till sig så jag missar matchen på onsdag.