2007-10-28

Smått och gott efter Bajen-matchen

Ikväll slog IK Bajen med 3 - 1 på Hovet. Som någon uttryckte det "-En dag på jobbet. Jag håller helt med, Hammarby ska inte, varken hemma eller borta, utgöra ett hot mot årets upplaga av IKO.

En intressant diskussion blossade upp under matchen i den så kallade "match-chatten", som för övrigt att ett riktigt bra initiativ, där det talades om pengar till värvningar. Jag gick alldeles nyss in på Moore Supports forum (se länkar till höger) där signaturen Peter skriver att han helst ser en klassback överst på en värvningslista. Personligen så anser jag att vi är i stort behov av en center. Inte för att vi har skador eller något sådant utan just för att våra centrar är för dåliga.

Chris Nybeck är vår bästa tekare för tillfället, inte mycket att säga om men Lundin och Qvist ses som våra två första-centrar kan man ju kräva att de ska ha bättre teknings-statistik än en spelare med ytterst lite speltid. Ja, jag är medveten att det kan vara lättare att få bättre statistik genom att teka färre gånger men det ska inte spela in i detta fall.

Jag anser att IK i dagsläget saknar en spelare som i avgörande situationer kan gå in och med förhållandevis stor säkerhet vinna en tekning. En spelare som kan ta en tekning i slutet av en match i spel 6 mot 5. Just nu känner jag att vi saknar en sådan spelare. Där vill jag se att några pengar eventuellt ska läggas. Även om jag håller med att backsidan och behöver förstärkning samtidigt som man måste erkänna att det finns mycket potential hos vissa som inte visats sig än. Vi var flera stycken som innan säsongen startade pekade ut backsidan som säsongen akilleshäl, även om poängskörden lämnat mycket att önska hittills.

På tal en viss back som det har börjat tisslas och tasslas runt om på senare tiden. Vi har ju back som gått spela forward till och från som i mina ögon är given på en av de sex platserna. Nordholm måste vi snart skicka hem. Spela ett par matcher i månaden och hela tiden bli ursäktad sina misstag med matchoträning. Näe tack, de lilla som han spelat hittills ser jag hellre att Per Svensson gör i fortsättningen. För övrigt, hur går det för honom i Gislaved?

För övrigt vill jag säga att Jungbeck i mina ögon är den bästa backen i laget på länge. Aldrig en dålig match. Klassvärvning!

Noterbart:

Eetu snart uppe på tvåsiffrigt. 2+7 nu.

Svanberg 1+1 mot Bajen och minus 7 i plus/minus. En match räcker inte för de tappade poängen han har åstadkommit, men det är god bit på vägen.

Fransson och Markus är väldigt lika i räddningsprocent just nu. Nu köper jag förklaringen dagsform.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ner med Westerlind på backplats och ta hem Per Svensson igen som även han kan spela forward/back vid behov.

Gartner kämpar och sliter men har inte visat att han håller i allsvenskan.

Nnamlekcaf

Anonym sa...

Ingen risk att pappaps pojke blir bänkad.. Även om han borde bli de