2007-10-18

Tursamt kryss mot RBK

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
IK började riktigt svagt. Inställningen saknades och ingeting stämde. Som tur var hade Jonas Fransson en lyckad afton i buren i Tisdags kväll. Han spelade bättre och bättre ju längre matchen pågick. Vilket jag personligen tyckte var lite konstigt då han dagen innan spelat seriematch med LHC och borde snarare blivit tröttare och segare desto längre matchen pågick, men det är bara tacka och ta emot att så inte blev fallet.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kenny Jönsson svarade för en, som vanligt i Arena Oskarshamn, riktigt bra insats och mäktade med hela två av Rögles mål. Det första ribba in när han kom som tredje gubbe och blev så gott som frispelad av Jakob Johansson, vem annars?, och gjorde då inget misstag. Denna Johansson har gjort fantastiska 16 poäng på bara 10 omgångar och leder HA:s skytteliga, vilket kan jämnföras med IK:s skytteligaledare Eetu Qvist som gjort 7 poäng på just tio matcher.

Kennys andra mål för källen var ett slagskott, i PP, som letade sig in bakom en skymd Fransson. Just det målet betydde reducering 2 - 3 för RBK.

Rögle fick efter 12:19 chansen att öka på sin ledning då man fick en straff. Resultaten av denna straff hoppas jag går att se nedan?



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Jimmie Svensson kvitterade för Oskarshamn genom ett slagsskott från mycket nära håll där Christoffer Nihlstorp inte hände med i sidledsförflyttningen. Ett riktigt tur-mål för IK, som hittills inte haft mycket att komma med.

Tyvärr gav ju, en redan hårt, kritiserad Ola Svanberg bort två poäng genom att slå en riktig indianare alá Kalmar Knights som frisställde Martin Johansson som inte gjorde något misstag och kvitterade för RBK.

Kort och gott en seg och trött match som IK enbart tog poäng i genom två flytmål, även om man tack vare ledning och stundtals lite tur med studsar kunde etablera lite tryck, som var som bortblåst så fort RBK satte en kasse. Onödiga utvisningar i anfallzon av Rönnqvist och Åhsberg. Ett felaktigt bortdömt mål, som kanske hade gjort att matchen svängt över lite mer åt vårt håll.

Värt att notera:

- Linjedomare från Ängelholm

- Jaensson, helt osynlig i två matcher på raken. Vad har hänt?

- Moore Support bytte plats. personligen märkte jag ingen skillnad.

- Jadeland tillbaka. Ett riktigt rivjärn.

- Nordholm skadad igen och spelade inte i tredje perioden. Dags att bryta kontrakt?

- Fackelmann hotar med kamera-strejk framöver. Vill ni ha bilder så är det bara att tjata på honom. Han går att nå på Moore Supports forum och jag misstänker att han läser eventuella kommentarer på bloggen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

trevlig blogg de här forstätt så=)
bra jobbat

Materialaren sa...

Tackar! Ska försöka, blir ju lite väl mycket negativitet just nu.