2007-12-30

"Årets.."

..back: Jungbeck. Utan någon större konkurrens, möjligen med Nisse i defensiven. Det är få som kan mäta sig med Jungbeck i spelet overall. Att OT-Christian väljer att, av okänd anledning, plocka in Svanberg i den debatten är för mig osannolikt. Visst, han har varit okey men lång ifrån det förväntade. Jag skulle rent ut sagt vilja påstå att han, med sina indianare, som vilka visserligen lyst men din frånvaro på senaste tiden, tack och lov, kostat oss poäng denna säsongen. Svanen är en av få som numera ligger på minus i +/-. En person som tåls att nämna i sådana sammanhang är Tom Linder som ligger riktigt bra till med +11.

*

Har en känsla av att jag eventuellt måste korrigera detta inlägg under morgondagen. Hmmm. Skön seger mot, enlig de få Bajen-fansen som var på plats, "Sveriges bästa lag". Vill passa på att lyfta fram Nybeck som spelade riktigt bra, även om man bortser från målet.

*

Skitkul att Valdix äntligen är tillbaka. Han fäll inte ur ramen det minsta, även att han inte orkade tre hela perioder, men det är en annan sak.

*

Henrik Karlsson står i ett på tok för dåligt lag!

*

Mattias Nilsson har för övrigt gjort poängrekord i karriären. Grattis!

2007-12-24

God Jul & Gott Nytt År!

Materialaren önskar eder alla a jolly, jolly christmas!

Glöm inte bort att Bajen ska få spö i mellandagarna! 28/12 för att vara exakt.

*

Vet inte om det bara är jag, men bilden på Nybro "hugg-och-slag" Vikings-tifot fungerar inte på ECU:s hemsida? Kontrollerar man inte sånt innan man lämnar datorn för kvällen?

2007-12-20

Help needed

Kan fortfarande inte bestämma mig om jag ska skriva ett inlägg om matchen eller det som fått på tok för stora propotioner moa händelserna innan och efter matchen. Förslag?

2007-12-15

Poäng mot båda Skånelagen

Det blev ett kryss mot Malmö inför 2711 åskådare i Isstadion. Notera att Malmö bara hade 9 skott i de inledande två perioderna men hela 26 i den tredje. Starkt av Engstrand att stå emot. Åhsberg och Eetu fortsätter att göra poäng. Kul för Nisse och få gör ett också, det var ju ett tag sedan.

Skånelagen har svårt för årets upplaga av Oskarshamn. Seger mot Rögle och poäng mot Malmö är riktigt imponerande. Hoppas som någon sa "att tuppkammen inte växer för stor" så det blir underskattning mot Nybro på Måndag. Glöm inte att de redan har två segrar mot oss denna säsong. Nybro tror ju således att de är bättre än Oskarshamn trots att tabellen visar annat. Ryktas att ECU(East Coast Ultras) ska satsa på tifo.

Är väl bara inse att man kanske gått lite hårt åt Engstrand även om jag aldrig sagt har vart dålig men efter Leksand, Rögle och nu Malmö-matchen så ska han givetvis ha cred! Riktigt skönt att för en gångs skull kunna ha förtroende för två målvakter. Undra vem som kommer stå på Måndag? Inte det att jag vill att Christian ska bli bortplockad men Mackan har ju faktiskt inte heller spelat dåligt. Ett angenämnt problem för Challe således.

Läste att Mike Erickson var skadad för Nybro, missar han också matchen mot IK? Isådall är det tråkigt för Nybro men kanonbra för oss. Ögnade snabbt igenom Nybros +/-statistik och såg att endast två spelare låg på plus. Weston Tardy, tilltänkt förstaback är sämst på minus 13. Branislav Kvetan, känner kanske igen namnet? Provspelade för Malmö för inte så länge sedan. Han återfinns nu också i Vikings och ligger på -11. Det verkar läcka lite i Nybro om vi säger så!
Vikings är också näst sämst i serien i boxplay med 73%, Oskarshamn har 80% och återfinns med det på en niondeplats.

2007-12-09

28 säsonger?!

Två saker som båda på sina sätt är otroliga. Ett, att RBK överhuvudtaget ska kunna ha en vinstsvit mot Oskarshamn i seriesammanhang på 28 säsonger. Det ska bara inte gå. 28 säsonger, helt sjukt ju!
Nummer två, Oskarshamn bröt den ikväll. Hjältarna för den bragden Engstrand(95,3%), Nybeck(två mål på två matcher), Eetu fick göra ett game winning goal - kul!(fortsätter med 1 mål att ligga bra till i interna poängligan tillsammans med Åhsberg(0+1 ikväll). Jaensson(1+1), hoppas han kan börja prestera igen. Har gått lite segt ett tag tycker jag.

Nihlstorp och Andersson ska givetvis också ha ett tack för kvällens instatser. Varför då undrar ni kanske? De var båda borta så RBK tvingades ställa in Sebastian Jonsson i kassen. Nu såg jag ju inte matchen och vet därför inte vilken kvalitet IK:s avslut höll men med 14 skott totalt i matchen så känns det som vi ska vara riktigt nöjda som får ihop tre mål.

Hoppas detta kan tända lite intresse igen. För många platser att stått tomma i Arenan de senaste matcherna. Konstigt att vi kan ha ett så pass bra snitt som 2010 per hemmamatch, borta drar vi bara 1884, men lägg till att lag som Bajen, Huddinge och Sundsvall inte ens har ett snitt över 1000 personer per match.

Tidigare nämda Åhsberg har nu tagit ett kliv in på HA:s totala poängliga där han just nu återfinns på plats nummer 19 med 20 poäng(12+8). Tom Linder ligger +10! Helt fantastikts bra. Eetu har +9 medans Engstrand och Svanberg är sämst med -8 vardera. Det skiljer alltså 18 plusmål mellan Tom och Ola, vem hade trott det när säsongen började?

För övrigt är det stor tid att klubben agerar på Nordholm. Han står uppsatt på 9 matcher hittills men de flesta vet att han knappt deltagit aktivt i mer än fyra-fem seriematcher. Valdix? Han skulle ju göra hemmacomeback mot AIK för en väldigt massa omgångar sedan? Hur står det till egentligen, han har varit borta oroväckande länge nu?

Jag noterar att Svanberg och Rönnqivst är IK:s representanter i busligen med 50 minuter vardera. Rönkens vet jag har ett matchstraff, har Ola?

28 jävla säsonger! Nu kör vi över Sundsvall på Tisdag! You´ll made me proud tonight boys!

2007-12-05

Bloggen arises from near death

Inläggen har, under en längre tid, lyst med sin frånvaro på bloggen. Jag har helt enkelt inte haft lust och en viss tidsbrist kanske kan tas med i beräkningen.

Vad har då hänt sedan sist?
Broberg sparkas igen och OT-Christian försvarar honom! Om Broberg fått bestämma hade han nog styrt alla sina spelare via joystick så han slapp skrika åt dem vart de ska ta vägen på isen. Vi lämnar det ämnet med orden, -Lycka till Daniel.

Ekbom skötte sig bra under den enda matchen jag sett han göra i klubben. Det ska bli kul att se om lån numero dos Björn Gustavsson vågar stå upp lika bra som han måste, med alla de utvisningminutrarna, gjort i J20-serien.

Eetu Qvist, upp och ner som en jojjo. Inte att förglömma, han leder poängligan. Endast fem spelare ligger på plus i +/- och han är bäst efter målvakts-Markus med 6. Sämst är Engstrand med -10 följt av, guess who?, Ola Svanberg. Han är i mina ögon årets flopp, få säger emot? Jungbeck och andra sidan är fantastiskt bra, han har allt!
Kapten Nilsson viker inte ner sig och för en gångs skull så ser man vad en kapten menar med orden: "-Jag är inte den som skäller, jag visar på isen!", ett riktigt föredömme. Täcker skott, tacklar, tar stryk. Trolle har också spelat till sig en given förstaspade i alla matcher han vill. Sure, Engstrand kan komma och spela hyfsat eller rent av bra men Markus ÄR given etta. Att tränarna sätter in Engstrand borta mot Leksand hade jag, om jag varit spelare, tolkat som tränarna redan givit upp tankarna om eventuell poäng genom att låta en sämre målvakt stå.

Tabellmässigt så ligger vi bra till får man väl ändå säga även om spelet stundtals sviktat eller imponerat beroende på vad man haft för förväntningar.

Vi behöver en center som vinner tekningar. Lundin kan inte teka varenda viktiga tekning varje match.

*

Vikings och Lakers förlorade ikväll - skönt. Det är viktigt att vi tvålar dit Nybro för de anser sig fortfarande vara bäst eftersom de ligger två upp.

*

Tänk om vi slagit Huddinge i första matchen. Tänk om vi hållt undan mot Rögle och Västerås. Tänk om Löven inte fått ett felaktigt mål senast. Tänk om....

*

East Coast Ultras, hälften av Moore Supports aktiva medlemmar som ville ha ett coolare namn? "En undergrupp till MS", då kan det väl lika gärna kvitta för då är det ju ändå samma sak? Tycker grabbarna skulle försöka på nytt. Brutit sig ut ur MS och sett om det finns intresse i övrigt. För ärligt talat, kan man klandra folk som inte söker sig till den nuvarande klacken?
Ett bra tifo mot Växjö. Kul att det händer nått på ståplats, det har varit dött för länge.

2007-11-07

Lite allt möjligt i abstinenstider

Eetu blev först upp på tvåsiffrigt i den interna poängligan(2+8 och +8). Tätt följd av Åhsberg som, med IK mått, vräker in mål, åtta så här långt 8+1 och +/-0. Åsa har mäktat med hela 4 game winning goals - riktigt bra!

Notera också att Linder har +5, i och för sig inte lustigt med tanke på hur han spelat men om man jämnför med tidigare säsonger. Svanberg -6, mindre kul.

Det pratas/skrivs mycket om våra två målvakter(Svensson & Fransson) där många säger att Challe inför varje match ställs inför ett svårt val vem han ska sätta som etta. Man måste dock komma ihåg att Markus spelat fem matcher mer och således hållt uppe samma nivå hela tiden.

Busligan:
Rönnqvist 44
Svensson 39
Jaensson 26
Ekblad 24

Vi är just nu näst sämst i serien i powerplay vilket är katastrof med spelare som Qvist, Jaensson och Åhsberg, dock ligger vi sexa i penaltykilling vilket får ses som okey.

Jag börjar irritera mig på Daggens och Challes eviga tjat om att Oskarshamnspubliken inte ställer upp på sitt lag. Sjua i publikligan(hemmasnitt 1903) och före ligger endast lag som Leksand, Löven, Rögle, Västerås, Växjö och Malmö, dvs säga, lag som ligger i toppen och städer med mycket invånare, förutom Leksand. Lyckligtvis verkar ju firma Dag-Charles inse att produkten inte är tillräcklig för vissa.
En sportbar - kanon, bara tiotal år för sent bara. Skönt att se att de kan bolla eventuella förändringar och visar lite handlingskraft istället för att bara klaga. Man känner sig ju inte speciellt uppskattad som åskådare när de styrande bara gnäller på de som inte kommer och verkar ta de få(?) som väl är där för givet. Riktigt grisigt beteende. Det är ju trots allt cirka 1700 somalltid ställer upp och infinner sig vid matcherna.

Beck gör hattrick innan tredje perioden börjat. Boorken ser skitglad ut, skönt att komma bort från gnället i Brynäs?


2007-10-29

Kort om Måndagen

Bloggen har hört rykten gällade Alexander Beliavskis framtid i NH90 är på väg mot sitt slut. Enligt rykten ska det ske senast när spel-uppehållet tar vid.

Ska bli kul och se om det stämmer.

Nordholm avbröt dagens träningen på grund av sin axelskada. Firma Dag-Charles, fatta någon jävla gång att han inte kommer bli bra. Skicka bort honom!
Hur kan Challe som tränat honom och då sett skadan på nära håll när den uppkom inte förstå innebörden av den och ta med honom till en ny klubb?

Missa inte Belfours debut på Onsdag mot Sundsvall! En legend.

2007-10-28

Smått och gott efter Bajen-matchen

Ikväll slog IK Bajen med 3 - 1 på Hovet. Som någon uttryckte det "-En dag på jobbet. Jag håller helt med, Hammarby ska inte, varken hemma eller borta, utgöra ett hot mot årets upplaga av IKO.

En intressant diskussion blossade upp under matchen i den så kallade "match-chatten", som för övrigt att ett riktigt bra initiativ, där det talades om pengar till värvningar. Jag gick alldeles nyss in på Moore Supports forum (se länkar till höger) där signaturen Peter skriver att han helst ser en klassback överst på en värvningslista. Personligen så anser jag att vi är i stort behov av en center. Inte för att vi har skador eller något sådant utan just för att våra centrar är för dåliga.

Chris Nybeck är vår bästa tekare för tillfället, inte mycket att säga om men Lundin och Qvist ses som våra två första-centrar kan man ju kräva att de ska ha bättre teknings-statistik än en spelare med ytterst lite speltid. Ja, jag är medveten att det kan vara lättare att få bättre statistik genom att teka färre gånger men det ska inte spela in i detta fall.

Jag anser att IK i dagsläget saknar en spelare som i avgörande situationer kan gå in och med förhållandevis stor säkerhet vinna en tekning. En spelare som kan ta en tekning i slutet av en match i spel 6 mot 5. Just nu känner jag att vi saknar en sådan spelare. Där vill jag se att några pengar eventuellt ska läggas. Även om jag håller med att backsidan och behöver förstärkning samtidigt som man måste erkänna att det finns mycket potential hos vissa som inte visats sig än. Vi var flera stycken som innan säsongen startade pekade ut backsidan som säsongen akilleshäl, även om poängskörden lämnat mycket att önska hittills.

På tal en viss back som det har börjat tisslas och tasslas runt om på senare tiden. Vi har ju back som gått spela forward till och från som i mina ögon är given på en av de sex platserna. Nordholm måste vi snart skicka hem. Spela ett par matcher i månaden och hela tiden bli ursäktad sina misstag med matchoträning. Näe tack, de lilla som han spelat hittills ser jag hellre att Per Svensson gör i fortsättningen. För övrigt, hur går det för honom i Gislaved?

För övrigt vill jag säga att Jungbeck i mina ögon är den bästa backen i laget på länge. Aldrig en dålig match. Klassvärvning!

Noterbart:

Eetu snart uppe på tvåsiffrigt. 2+7 nu.

Svanberg 1+1 mot Bajen och minus 7 i plus/minus. En match räcker inte för de tappade poängen han har åstadkommit, men det är god bit på vägen.

Fransson och Markus är väldigt lika i räddningsprocent just nu. Nu köper jag förklaringen dagsform.

2007-10-27

Film Nybro - IK

Film från IK - Malmö


Cred: Fackelmann

Nu är du, eller iallafall din arm, en TV-kändis Löjjan!

2007-10-21

Katastrofinsats mot Sundvall?

Hade ingen lust att ikväll ta mig till Sundsvall utan valde att följa matchen via internet. Vilket man såhär i efterhand måste kalla för ett fantastiskt bra val. Hur kul hade det varit att sitta och glo i 60 mil en kall höstkväll när man förlorat med 6 - 1. Jag vet alltför väl hur det känns att åka hem från en förlust, säsongens första match mot Huddinge var just en sån. Okey, fair. Sundsvall och Huddinge håller inte samma klass. Talangfabriken(Huddinge) ligger ett par snäpp under S-svall. Därför var jag inte det minsta säker på en seger, men däremot en jämn match där vi, utan några konstigheter, skulle kunna ha åkt hem med ett glatt humör och tre poäng i bagaget.

Tankarna började fara runt i huvudet i eftermiddag när någon uppmanade mig att kolla in IK:s lineup på swehockey.se. Där stod 30. ENGSTRAND, Christian i röd text, vilket betyder att han ska starta i mål och Mackan då ska starta på bänken. Jag hoppas innerligt att anledningen till målvaktsvalet var påtryckningar från Mr. Hemlin, annars är det något som inte står rätt till. Sundsvall borta är som tidigare nämnt ingen lätt match. Kolla bara Zetterström som år efter år bara öser in poäng. 12 poäng(6+6) på 10 matcher och med det är han inte poängbäst i laget.

Enligt en kort rapport ska IK varit totalt utspelat, men känner ändå att jag måste skriva lite siffror som vår målvakt, som alltså inte är ensam skyldig till denna skandal, presterade under matchen. Efter två spelade perioder, Engstrand byttes ut alternativt bytte ut sig själv efter det, gjorde Sundsvall mål på hela 22,7% av skotten, vilket ger en räddningsprocent för Engstrand på 77,3. Det är inte godkänt för någon målvakt i HockeyAllsvenskan vare sig enbart målvakten eller laget spelar katastrof, vilket jag tar för givet var fallet i afton? Markus hade i sista perioden, när matchen i stort sätt redan var avgjord, 90,9. En insläppt puck på 11 skott. Det är ju inte mycket att orda om.

Noterbart:

- Målvaktsinsatsen ska inte vara så dålig oavsett hur lojt laget i helhelt uppträder.

- Ineffektiviteten i powerplay ser ju ut att hålla i sig. I dagens match blev det inget mål på två 5 - 3 spel. Ruggigt dåligt.

- Hela 12 styck tvåminutare. På tok för mycket.

- Markus i målet tillsammans med Jungbeck, Nisse, Linder och Eetu är de enda som har plus i +/-. Mackan bäst med +6. Svanberg återfinns igen i botten med -8.

- Qvist rycker i poängligan. Efter 11 matchen har han skrapat ihop 8 poäng(2+6), tvåa ligger Åhsberg med 6(5+1).

*

6 - 1 mot Sundsvall, hur ska det då gå mot Rödhökarna?

2007-10-18

Tursamt kryss mot RBK

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
IK började riktigt svagt. Inställningen saknades och ingeting stämde. Som tur var hade Jonas Fransson en lyckad afton i buren i Tisdags kväll. Han spelade bättre och bättre ju längre matchen pågick. Vilket jag personligen tyckte var lite konstigt då han dagen innan spelat seriematch med LHC och borde snarare blivit tröttare och segare desto längre matchen pågick, men det är bara tacka och ta emot att så inte blev fallet.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kenny Jönsson svarade för en, som vanligt i Arena Oskarshamn, riktigt bra insats och mäktade med hela två av Rögles mål. Det första ribba in när han kom som tredje gubbe och blev så gott som frispelad av Jakob Johansson, vem annars?, och gjorde då inget misstag. Denna Johansson har gjort fantastiska 16 poäng på bara 10 omgångar och leder HA:s skytteliga, vilket kan jämnföras med IK:s skytteligaledare Eetu Qvist som gjort 7 poäng på just tio matcher.

Kennys andra mål för källen var ett slagskott, i PP, som letade sig in bakom en skymd Fransson. Just det målet betydde reducering 2 - 3 för RBK.

Rögle fick efter 12:19 chansen att öka på sin ledning då man fick en straff. Resultaten av denna straff hoppas jag går att se nedan?



Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Jimmie Svensson kvitterade för Oskarshamn genom ett slagsskott från mycket nära håll där Christoffer Nihlstorp inte hände med i sidledsförflyttningen. Ett riktigt tur-mål för IK, som hittills inte haft mycket att komma med.

Tyvärr gav ju, en redan hårt, kritiserad Ola Svanberg bort två poäng genom att slå en riktig indianare alá Kalmar Knights som frisställde Martin Johansson som inte gjorde något misstag och kvitterade för RBK.

Kort och gott en seg och trött match som IK enbart tog poäng i genom två flytmål, även om man tack vare ledning och stundtals lite tur med studsar kunde etablera lite tryck, som var som bortblåst så fort RBK satte en kasse. Onödiga utvisningar i anfallzon av Rönnqvist och Åhsberg. Ett felaktigt bortdömt mål, som kanske hade gjort att matchen svängt över lite mer åt vårt håll.

Värt att notera:

- Linjedomare från Ängelholm

- Jaensson, helt osynlig i två matcher på raken. Vad har hänt?

- Moore Support bytte plats. personligen märkte jag ingen skillnad.

- Jadeland tillbaka. Ett riktigt rivjärn.

- Nordholm skadad igen och spelade inte i tredje perioden. Dags att bryta kontrakt?

- Fackelmann hotar med kamera-strejk framöver. Vill ni ha bilder så är det bara att tjata på honom. Han går att nå på Moore Supports forum och jag misstänker att han läser eventuella kommentarer på bloggen.

2007-10-12

Efter mycket om och men, lite kort om matchen

Vill börja med att be om ursäkt till alla hockeyintresserade för att jag inte bloggat på ett tag. Har av någon anledning varit helt slut när jag kommit hem från jobbet denna vecka. Pissig ursäkt, men jag har heller inte haft något jätte-spännande att ta upp.
Jag fick förresten ledigt under matchen i onsdags, vilket kändes ruskigt skönt. Jag hade blivit riktigt ledsen om jag såhär i efterhand missat årets uppslaga av IKO göra sin bästa insats för säsongen. Vill även passa på att rikta ett jätte-tack till Materialaren egna blogg-fotograf Fackelmann, stort tack för bilderna. Jag hoppas du ställer upp regelbundet nu när jag själv är utan kamera? Det är alltid roligare att läsa en massa text om det finns bilder att vila ögonen på.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jag håller med att Löven började bra eller rent av bättre än IK, dock ställer jag mig frågande till formuleringen i artikeln "Fagervall besviken på spelarna: "Lidelsen saknas" där det står "Laget inledde med stor frenesi och körde i stort sett över Oskarshamn de första minuterna." Okey, som sagt. Jag kan ta att de var bättre men inte fan var det tal om någon överkörning? Men skitsamma, vann gjorde vi. Efter Lövens första utvisning kom de aldrig riktigt in i matchen igen och IK kunde stundtals spela ut och det var riktigt vackert att titta på.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bilden tagen precis efter Åhsbergs powerplay-mål som betydde 1 - 0. Där pucken tursamt tappades in av en annars bra spelande Tobias Lundström. Värt att notera angående målet var att Linder återigen hade en assist, vilket var hans fjärde totalt. Han delar med de fyra den interna assistligan tillsammans med Rönnqvist som hittills står på fyra poäng(0+4).

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Dommare Morgan Johansson från Ljungby såg stundtals bara utvisningar som just bara han själv kan. Tur var väl att han blandade och gav åt båda hållen. Var det bara jag som tyckte att det fanns perioder i matchen där Morgan dömde till fördel för de båda lagen, ett tag var det bara IK utvisningar för att en stund senasre följas upp av en drös Löven utvisningar?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jag får lov att säga att IK gjorde en riktigt bra match där fler spelare än vanligt visade klass. Svanberg var riktigt bra, jag hade gett honom en femma om det inte vore ett "Svanberg-uppspel" som vanligt slutar med en offside då han glider i slowmotion på en skridsko vilket gör att alla andra IK-spelare måste göra en tvärnit på offensiva blå. I sådana lägen måste han ju dumpa pucken tidigare när de övriga spelarna fortfarande har farten uppe.

Tom Linder går från klarhet till klarhet. Vår i dagsläget bästa offensiva back får också en stark fyra, femman hade varit given om han satt chansen han skapade genom en underbar soloraid in i anfallszon. Om man ska se till defensiven så kan man ju inte annat än ta av sig hatten för Daggen och Challe för värvningen av Jungbeck. Viker inte tum, stabil som få och en bra blick för spelet. En av våra bästa backar såhär långt/kort.

Åhsberg hade en såndär underbar kväll när allt gick hans väg. Varenda dragning han gav sig på lyckades. Han står nu efter åtta omgångar på 5 poäng fördelat på 4+1, med andra en riktig målskytt vilket är något vi saknat i IK-tröjan de senaste säsongerna. Bara hoppas att det håller i sig för "Åsa".

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kul och se att Nordholm på allvar får chansen att ta en plats bland de backar som får speltid, personligen hävdar jag fortfarande att Westerlind har en plats bland de ordinare. Man måste dock ge Axel lite tid, det var trots allt ganska lång tid sedan han kunde gå för fullt och spela matcher.

Kul också att Jadeland var tillbaka, mycket jävlar anamma i honom, riktigt roligt att titta på. han ger sig aldrig och satsar alltid 100%. Hoppas inte det var något allvarligt som gjorde att han stod bredvid och tittade på i tredje.

*

Och du Löjjan, om jag riskerar att missa en match så gnäller jag så mycket jag vill!

2007-10-09

Noterbart inför imorgon

Plus/minus statistik:
Bäst: Linder, Tom +4
Sämst: Svanberg, Ola -8
Noterbart:
Svensson, Markus +2
Fransson, Jonas -3

Utvisningsminuter:
Rönnqvist, Patrik 32
Ekblad, Emil 14
Gartner, Robin 12
Jaensson, Fredric 12
Svanberg, Ola 12

Räddningsprocent:
Fransson, Jonas 89,92
Svensson, Markus 92,31

Kommentar:
Inga roliga resultat Svanberg visar upp. Värt att notera är att han gjort tre poäng och således ligger femma i den interna poängligen. Leder gör Jaensson med sex poäng(3+3) på sju spelade matcher. Jimmie Svensson återfinns som tvåa med 5(2+3) poäng.

Källa: swehockey.se

2007-10-08

Ingen Löven-match för Materialaren

vs

Efter en trevlig helg med hockey och kalas har det återigen blivit måndag, tyvärr, och snart är det dags att bege sig till jobbet. Det är ju sista veckan i monteringen så det gäller bara att hänga i. Det är riktigt tråkigt att jobba skift när man är hockeyintresserad. Jag missar tyvärr matchen mot Löven, men det bör ju vara den sista hemmamatchen jag missar på ett tag.

Jag läste att Fransson kommer tillbaka redan till matchen på Onsdag, vilket har både för- och nackdelar. En nackdel är ju Mackans självförtroende som skulle sjunka till botten om han återigen blir tvungen att vakta bås-dörren. Markus har ju bevisat att han likt Fransson kan vinna matcher när han är i form, vilket han bevisligen är just nu. Av de tre matcher vi har tagit poäng i så har Mackan varit etta i två av dem. Dock vill jag påpeka att det INTE varit Franssons fel att vi förlorat, även om han gjort ett par tavlor fler än jag trodde när han kom hit. Fördelen, den främsta, med Fransson är ju självklart att han vinner matcher åt oss när han är i form. Han har ju stundtals visat vilken klass-målvakt han är, men emellanåt ser det inte riktigt ut som han går in i uppgiften, att han tycker det är tråkigt att spela för Oskarshamn. Det är bäst att påpeka att detta är mitt personliga synsätt vilket inte alls behöver överrensstämma med andras.

*

Jag får väl höra på radion vem som vaktar målvaktsspaden på Onsdag. Suck!

*

Förväntar att du vid mål samt periodpauser underättar mig Fackelmann!

2007-10-06

Lite kort om Nyköpings-matchen

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Några av de tio som åkt från Oskarshamn på väg in till hallen. Där samtliga Oskarshamnare blev mäkta förvånade över priset för en ståplatsbiljett. 50 ynka spänn! Det ställer ju en hel del frågor, varför så billigt? Hur kan de inte ha mer folk på sina matcher? När det kommer så lite folk, lönar det sig då med sänkt pris eller skulle de tjäna mer om biljetten varit dyrare?

Ynka 1 013 åskådare i PEAB igår, det såg väldigt öde ut i en sån stor hall som den. Trevlig personal och kioskerna dock. O´learys borde dock ta ett par bartenders till. De två damerna som jobbade igår fick slita som djur, men lyckades ändå inte betjäna alla som ville handla i pauserna.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Matchen var, den tredje perioden ett undantag med IK-ögon, riktigt tråkig där NH helt klart var det bästa laget. IK hade svårt att ta sig in i anfallszon med fart. Istället vände man om i mittzon, backar gled upp till blå och dumpade puck som stillastående forwards aldrig kom i närheten av att vara först på.

Eetu lade en bra straff som Holst dock fick en arm på(?) eller gick den över? Alex(Johanson) bröt sig fram på högerkanten och kom förbi försvararen som då blev tvungen att dra ner honom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
När den tredje perioden startade var det inte mycket som talade för att IK skulle kunna gå ifatt. Spelet hade varit dåligt och många tveksamma utvisningar samtidigt som NH var vassare och såg hungrigare ut.

Håkansson var riktigt bra i NH där han avancerat till lagkapten. han hade sitt vanliga driv i skridskoåkningen och fick mycket speltid och gjorde det bra. Han är riktigt duktig på att ta sig in i anfallszon och vänta in sina lagkamrater i powerplay.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Markus spelade riktigt bra och kan inte lastas för något av Nyköpings mål. Han spelade tätt och säkert i slutet av matchen där han fick göra ett par ganska svettiga räddningar. Markus visar helt klart att han ska vara nummer ett nu när Fransson är tillbaka i Linköping.

Det var roligt att det var just trion Laumann-Ylven, Åhsberg och Bergström som fick göra målen. Åhsberg och Bergström har ju inte startat säsongen som många av oss hoppats. Det var nog skönt för Bergström att äntligen hitta nätmaskorna. Norrbaggens mål var en retur där han som vanligt jobbade och slet och gjorde ett riktigt skitmål. Åhsbergs kom ju bara 1:29 efter vilket jag tyvärr missade. Glädjen över reducerigen hade tyvärr inte släppt och jag följde inte matchen riktigt då. Underbart kändes dock och den vemodiga känslan man hade inför den tredje perioden och vi började alla på bortastå hoppas på poäng. Att det sen skulle bli tre genom ett skott av Bergström var ju bara alldeles underbart. Frågan är väl dock om det var rättvist för i mina ögon var NH det bättre laget.

Nordholm gjorde och debut i seriesammanhang. Där han spelade bra efter sin förmåga. Rakt, stabilt och sarg ut. Jag var inte det minsta orolig när han var inne. Westerlind och Gartner satt på bänken och Engstrand var båsvaktare.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tog en bild på de få, för få!, IK fans som var på plats. Vi borde varit bättre än vi var igår kväll, men det blev som det blev när IK hamnade i underläge och inte skapade något. Vi började bra och avslutade lite sämre, men kul hade vi iallafall!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
NH Support var väl lite som Moore Support på hemmaplan, dock utan trumma. Thumbs up guys! De, likt oss, hade sina bästa stunder i böran av matchen. Efter den första perioden sjönk antalet på hemmastå kraftigt, kanske blev de kvar på puben?

På tal om pub, vi måste bara ha en i Oskarshamn, dock finns det väl inget bra läge? Vilket det gör i Nyköping. Någon som hört nått på den fronten? Där var väl något förslag oom tält eller liknande på tapeten?

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Avslutar med två bilder tagna efter matchen. Hoppas detta bygger på självförtroendet och att vi kan vara på direkt mot löven på Onsdag, vilket är måste mot ett sånt lag.

Dåligt tajmat av mig för batteriet i kameran dog i mitten av tredje så det fick bli mobilen på sista bilderna. Löven-matchen kommer jag förmodligen missa p.g.a jobb, men kanske kan någon annan fota lite för oss som inte kan gå? Fackelmann for example?

Hemma från Nyköping

Har precis kommit hem från en tämnligen medioker tillställning där vi, tack och lov, gick segrande ur striden. Bilder kommer eventuellt imorrn, jag har ingen större lust att härja med det nu.

Fan så skönt, sakta men säkert arbetar vi oss tillbaka. Se upp för IKO!

2007-10-05

Reser med Moore Support till Nyköping

Sitter här och tittar på klockan. Snart dags att bege sig till IK70-grillen för att sitta och trängas i en bil med destinationen PEAB Arena. Det blev ju som väntat inte någon buss och inte heller en minibuss utan istället rullar två personbilar, som förhoppningsvis är fulla?

Jag anser att Mackan är given i kassen ikväll. Han har ju gång på gång tidigare bevisat att han håller som förstakeeper i HA.
Väntar och hoppas att Jadeland och Valdix finns med omgående. Det sades väl att Andreas var okey för ett par veckor sedan men att man väntade för att minimera risken att slå upp skadan. Någon som vet om just det skett eftersom han än inte varit ombytt? Jag har inte kunnat bevittna någon träning under en, för mig, lång tid och vet därför inte om han överhuvudtaget tränar på is. Senast jag var på en träning åkte han runt och lekte för sig själv och deltog inte i några övningar. Jag tror stenhårt på Valdix som i mina ögon är en av de bästa spelarna i truppen och har så varit i ett par säsonger. Han har så mycket hockey i sig(vilket jävla uttryck!) och kan bli hur bra som helst.

Tar förmodligen med mig kameran så får vi se vad som händer, annars finns ju Redwings blogg där allt som skrivs om IK och mycket om Detroit Redwings att läsa. Dit kommer ni genom att klicka på IKO-blogg i länklistan till höger.

Läste, på just Redwings blogg, att det rullar en bil från nacka med X antal IK-fans. Riktigt roligt, vi börjar bli nationella!

Materialaren tippar: NH90 - IKO 2 - 3.
Dagens låt: Different Places - Gentleman

2007-10-04

Två poäng mot AIS

Efter en, som vanligt, seg förmiddag på linen fick jag ett väldigt roligt telefonsamtal där jag ombads skriva på ett anställningsbevis för kontorsjobbet. Bara det gjorde ju min dag, men som om det inte vore tillräckligt så hade brorsan kalas. Jag lämnade presenterna och tog ett par öl innan jag var tvungen att ursäkta mig och kila iväg till Arena Oskarshamn. Där man fick se en tämnligen usel match där det brändes gått om chanser från båda sidor. Åhsberg missade ju vad alla 1 500-nånting åskådare trodde var öppet mål. Med lite flyt skulle vi gjort betydligt fler mål än vad som skedde, fast och andra sidan skulle Almtuna kunnat gjort detsamma.
Det var glada miner från många håll efter matchen, men i mina ögon fanns väl engentligen inget mer än två poäng att vara glad för.

Om man ska ge lite omdämen så får Eetu plus för första halvan av matchen. Linder gjorde också en okey insats tillsammans med Rönken som denna säsong gått från klarhet till klarhet gentemot den förra. Tycker att Nybeck jobbade bra också, dock hade han inte mycket speltid.

Dåligt med folk
Publiksiffran var riktigt dålig, speedwayen spelade såklart in. Förstår inte att Oskarshamnarna inte ställer upp mer. De har ju flertalet gånger tidigare visat att de är riktiga medgångspublik som, om vi inte leder serien, bara för tummen ur arslet och betalar en ynka hundring när lag som Rögle, Löven och Leksand kommer på besök.


Powerplay
IKs powerplay var sämre än på länge. Det grötades som vanligt vid sargen och vissa spelare verkar tro att alla spelare på banan ska flytta på sig om de står och glor med pucken ftillräckligt länge så att det tillslut ska kunna bli ett friläge. För övrigt var det mycket roligt att Svanberg fick hänga en kasse igår. Han har, med viss rätt, fått ta mycket skit den senaste tiden. Nu är det bara hoppas att det vänder för en av våra nyckelspelare.

Fransson tillbaka i LHC
Fransson får väl en två(av fem) i betyg efter gårdagens match. Det verkar som att han inte går in riktigt för uppgifter. Han ser lite slapp ut, dock spelar han mycket lugnt, men slarvar emellanåt. Han hade såklart otur på AIS sista kvittering, men jag anser att han borde tagit den trots den lustiga studsen. Engstrand var och kollade på matchen och idag blev det officiellt att Fransson kallas till baka till LHC och Engstrand kommer tillbaka hit. Hoppas verkligen Markus får chansen nu. I mina ögon borde han fått fortsatt förtroende inför denna match.


Glada miner efter jaensson mål
Det dåliga powerplayet till trots var det där Jaensson avgjorde.

Anledningen till att det inte blir fler bilder är kvalitén. Får se om jag tar med mig kameran på nästa match.
MS tackar laget
Moore support tackar laget efter slutsignalen.

Halvtomma loger.

Och så ett grattis till Dackarna! Speedway intresserar mig inte speciellt men hellre Målilla än Västervik.

2007-10-01

Inför Oskarshamn - Almtuna

IK tar emot Almtuna på Onsdag. Ett lag med Ragnarsson i spetsen som öst in poäng på första fem omgångarna. Ex-nybroiten Kimby är också en spelare vi måste se upp med.
Jag har en känsla att en vinst mot AIS skulle få fart på hockeyn igen. Gnällspikarna kanske skulle tystna, om än bara för ett par omgångar.Vi måste få lite häng på lagen ovan oss i tabellen, samtidigt som vi måste kunna riskera att förlora en match utan att det blir kris igen, vilket inte är läget just nu. En förlust på Onsdag och vi är tillbaks på ruta ett igen.

Jag tänkte försöka få med mig kameran till hallen och ska, om resultaten blir någorlunda bra lägga upp lite bilder på bloggen.

*

Moore Support försöker för andra matchen i rad anorda resa till fighten borta mot NH90 på Fredag. Också denna match satsar de på en stor buss. Roligt att de tar lite initiativ och försöker. Deras hemsida har äntligen kommit upp och finns att besöka här. Det är bara hoppas att de får lite gensvar och att folk anmäler sig.

*

Var på den tredje och sista intervjun angående jobbet idag. Fick reda på att jag ligger bra till vilket verkar lovande. Vi pratade också om arbetsuppgifterna och de låter riktigt spännande, men man kan ju också vända på det hela och säga, Vad skulle inte verka spännande gentemot det jobbet jag har nu?

2007-09-30

Vände det mot Växjö?

Så kom den, säsongen första seger och med den de första, i raden av många, poängen. Vi lämnade den, rent ut sagt vidriga jumboplatsen och avancerande en placering. Målskörden fördubblades och Mackan fick göra sin första match i denna säsong seriesammanhang.

Det skulle visa sig inte bara ett modigt utan ett vinnande drag av Challe att låta Fransson vakta bås-dörren denna match. Nu tycker inte jag att Fransson på något sätt varit ansvarig för någon av våra förluster då hela laget stundtals varit riktigt blekt, men detta kanske ger honom ytterligare tändvätska. Jag tror och hoppas att Challe fortsätter spela Mackan nu närmast mot AIS. På tal om målvakter, jag tror inte att Engstrand, när det faller på hans lott att komma hit igen kommer ta förstaspaden från start en enda match i år. Han må vara en väldigt stor talang, men de gångerna jag sett honom vakta kassen har han inte imponerat. Han släpper returer i ett och ger ett allmänt darrigt intryck. Det märks när laget inte har en målvakt längst bak som de kan lita på.

Varför spelade Karlsson med Fasth i kassen? Tecken på underskattning?

Kul att det börjar gå vägen för Eetu. Han kommer nog visa sig vara betydligt bättre än vad många trodde inför säsongen, mig själv inräknat. Jag trodde inte att en bänknötare från ett av SM-liigas sämsta lag skulle komma ligga i toppen av den interna poängligan, dock bara efter fem omgångar, men sättet han spelar på och passningarna han slår visar att det kommer komma fler poäng därifrån.

Blev också glad när jag såg att Rönken tog ett matchstraff mot slutet och stod upp! All heder åt honom för det. Förra säsongen vek samtliga spelare ner sig när det hettade till. Alla lag behöver en eller ett par spelare som står upp och vägrar ta skit.

Om flytet nu håller i sig så bör vi slå Almtuna hemma på Onsdag och NH90 borta på fredag. Någon som ska åka? Plats i nån bil?

2007-09-28

Ett ljus i mörkret

Det ser ut att ordna upp sig på jobbfronten inom den snaraste framtiden. Kontorsjobbet verkar inte vara kört än och idag fick jag ett erbjudande om förlängning på nian/leverans.

Självklart hoppas jag på kontorsjobbet. Det vore underbart skönt med enbart dagtid och normala kläder även om lönen kanske minskar lite.

På bara två dagar har det pendlat mellan arbetslöshet på måndag till förlängt två veckor, sen nu förlängt till årsskiftet. Det känns riktigt skönt att man kommer ha jobb nu när man flyttat och räkningarna trillar in.

*

Begärde och fick ledigt på Torsdag. Dagen efter brorsans födelsedag, hans trettionde. Om en vecka blir han gubbe.

*

Växjö borta imorgon/idag. Ingen lätt uppgift och det är nog inte många som säger emot när jag påstår att vi måste skärpa oss på alla plan om vi överhuvudtaget ska ha en chans.

Tyvärr kan jag inte åka då jobbet, som vanligt, kommer i vägen. Ville inte begära ledigt två dagar så tätt inpå och jag hade varit försent ute då schemat sedan länge varit spikat. Brorsans trettioårsdag smäller högre.

Synd att serien startade som den gjorde. Huddinge var usla men IK var sämre. Vilket säger mycket om spelkvalitén i den matchen.

2007-09-27

Fjärde raka förlusten

Det är med sorg i hjärtat man knappar in text-tv sidan 360 en dag som detta. Allra sist i hela tabellen utan en ynka poäng. Målsnitten ligger på pinsamma ett per match.

Eftersom jag inte såg gårdagens match så ska jag heller inte uttala mig om den. Jag trodde verkligen att vändingen var på väg och att IK för första matchen denna säsongen skulle ha stolpe in, men inte.

Matchen mot Växjö känns på något sätt redan körd. Likaså de kommande hemmafighterna mot Löven, Rögle och Malmö, som för övrigt ska tv-sändas.

Tråkigt att det inte finns pengar för firma Dag-Charles att agera för. Det hade nog behövts, iallafall inom en snar framtid om det fortsätter som det börjat.

Det kommer nog bli mycket dystert framöver och idiotkommentarerna kommer hagla på det inoffciella hockeyforumet och på stan.

*

Ett ljus i mörkret är iallafall att min ansökan om kontorsjobb inte ratats än. Något positivt, men det väger inte upp denna pissiga start på säsongen.

2007-09-26

IK Oskarhamn - Bofors IK

Nedsläpp som vanligt klockan 19:00.

Nu är det hög tid för säsongens första tre poäng. Bofors är ett lag som vi ska slå på hemmaplan, även borta om målsättningen ligger på en topp sju placering när säsongen summeras.

Tyvärr bommar man ju matchen p.g.a jobb. Känns för jävligt, men vad ska man göra. Man kan ju inte vara ledig varje gång det vankas hockey. Det kommer ju roligare matcher lite längre fram under säsongen som man kan prioritera.

Tippar 4 - 2. i vanliga fall hade jag tippat fler mål, men just målskyttet har ju inte varit vår starka sidan så här långt/kort in på säsongen. 1 783 åskådare. Den stora massan har nog tyvärr redan börjat svika.

*

Undra vad födelsedagsföreningen Moore Support planerat till kvällens match?